סדרת התסריטאות
שישה מפגשי מאסטרקלאס אונליין לתסריטאות
בין המקומי לבינלאומי
ללמוד מהתסריטאים של: 'הומלנד', 'אופוריה', 'פאודה', 'שעת נעילה', 'השוטרים', 'בופור', 'על הספקטרום', 'להיות איתה' ועוד
להזמנת סדרת המפגשים, כאן בלינק או בחלונית התשלום למטה: https://www.eventer.co.il/d9dt7
תאריכים בתחתית העמוד
פירוט המפגשים
רון לשם ('אופוריה' בגרסה הישראלית והאמריקאית, 'שעת נעילה', 'בופור' ועוד)
תסריטאות לזירה הבינלאומית:
לשם, אשר יצירותיו זכו להצלחה גדולה בארץ ובחו"ל, יחלוק עימנו רעיונות מפתח בכתיבה דרמטית וידבר על המשמעויות בכתיבה לזירה הבינלאומית. בתוך כך, נלמד על תהליך הכתיבה של 'אופוריה' אותה יצר לשם, שהתחילה בישראל, והפכה, בגרסתה האמריקאית (ברשת HBO) לאחת הסדרות הבולטות והמדוברות כיום בארה"ב. משם נעבור לשוחח על 'בופור' (שהיה מועמד לאוסקר), 'שעת נעילה' (נמכרה ל-HBO) , ו'ימים נוראיים' (זוכה פרס אופיר), ונבין כיצד ניתן לחבר בין נקודת מבט סובייקטיבית, לאירועים החקוקים בזכרון הקולקטיבי.
בין התפקידים הניהוליים שמילא, כיהן לשם כסמנכ"ל התוכניות ב"קשת", וכן בתור מפיק ואיש פיתוח באולפני הסרטים "לג'נדרי" בלוס אנג'לס. מתוך עמדה יחודית זו, יחלוק עימנו רון את תובנותיו על החיבור בין היצירה המקומית אל האנשים והתעשייה שמעבר לים.
גידי רף ('חטופים', 'הומלנד' האמריקאית, 'אלי' בנטפליקס ועוד)
עקרונות כתיבה למבנה תסריטאי רחב:
מי שאחראי לכמה מהסדרות הבולטות בעולם בעשור האחרון, יקח אותנו למסע בתחנות המפתח שלו כתסריטאי - נלמד על תהליך היצירה של 'חטופים', ובגרסתה האמריקאית HOMLAND (עליה זכה בפרס האמי ובפרס גלובוס הזהב), בתוך כך, נדבר על תחקיר כבסיס לבניית עולם עומק ונבין כיצד לגשת למבנה תסריטאי רחב בסדרה רב-עונתית. כמו כן, יספר גידי על תהליך העבודה בסדרה 'אלי' (בכיכובו של סשה ברון-כהן), נלמד עקרונות מנחים בכתיבה של סדרת מתח - על האיזון בין עלילה מחושבת ובניית דמויות מורכבות, על פערי מידע, משחק הציפיות מול הצופה ועוד.
דנה אידיסיס ('על הספקטרום', 'להיות איתה', 'הנה אנחנו' ועוד)
הדמות הקולנועית והדמות הטלוויזיונית - קווים לדמותן:
אידיסיס יצרה כמה מהדמויות המרתקות, עמוקות ויוצאות הדופן שנראו על המסך שלנו בשנים האחרונות.
יחד איתה, נבין כיצד לברוא דמות חד-פעמית ורב מימדית, מה ההבדל בכתיבת דמות לקולנוע לעומת דמות טלוויזיונית, כיצד לאפיין דמות באמצעות פעולה וטקסט, איך עובדים עם המתח שבין ביוגרפיה לבדיון ועוד.
יובל יפת ('פאודה', 'השוטרים' ובקרוב 'יהלומים' בנטפליקס).
על תהליך הפיתוח והכתיבה של דרמת טלוויזיה מהרעיון הראשוני ועד התסריטים הסופיים:
מהן השאלות החשובות בשלב הפיצוח הראשוני של פרויקט? מהם העקרונות החשובים לבניית מנגנון דרמטי? מה חשוב במערכת היחסים בין סיפור-מבנה-דמות? אילו שלבים, טכניקות ומסמכי פיתוח חשוב שנכיר לפני שניגש לכתיבה של התסריטים המלאים? איך נראה תהליך עבודה מול חברות הפקה וגופי שידור בארץ ובחו"ל? איך אפשר לעשות לעצמנו בית-ספר מניתוח ביקורתי של סדרות קיימות, ועוד.
סלין הלד ולוגאן ג'ורג' ( TOPSIDE ,CAROLINE , LOCKDOWN )
כתיבה של פיצ'ר ראשון ויצירה קולנועית עצמאית:
סלין הלד ו-לוגאן ג'ורג', זוג יוצרי קולנוע (בעבודה ובחייים), מהקולות הבולטים והמבטיחים של הקולנוע העצמאי האמריקאי העכשווי, ידברו איתנו על תהליך הכתיבה של סרט באורך מלא - משלב הרעיון עד להקרנה. נלמד מתוך תהליך העבודה שלהם על הפיצ'ר TOP-SIDE שזכה בפרסים בפסטיבל ונציה, ובפסטיבל SXSW, נעבור על עקרונות מנחים בכתיבה לקולנוע עצמאי, הנעים בין עבודה שיטתית לאלתור.
אורן גרנר ('אפריקה', 'גבריאל', 'גרינלנד', מנהל 'קולנוע עצמאי בישראל')
אמנות התסריט הקצר:
אורן, שסרטיו הקצרים השתתפו בכ-200 פסטיבלים (כולל פסטיבל קאן, סאנדנס, לוקראנו ועוד) ונמכרו לגופי שידור בארץ ובעולם, ילמד על מאפייני הכתיבה היחודיים לפורמט הסרט הקצר.
בתוך כך, ידגים וינתח מודלים תסריטאיים שונים של סרטים קצרים, בהם: דרמה קלאסית קצרה/סרט פואנטה/ סרט אלגורי/תסריט פיוטי/ סרטי סיטואציה ועוד.
בנוסף - יספר אורן על תהליך ומשמעויות הפיתוח של תסריט קצר לסרט באורך מלא, כפי שהשתקף בסרטו הארוך 'אפריקה', אשר נולד מסרט קצר שיצר.
איפה: כל המפגשים יתקיימו בזום (אפשר לצפות מכל מקום).
באילו שעות: 20:00 עד 21:30 (שעון תל-אביב)
תאריכי המפגשים:
11.10 - אורן גרנר
13.10 - יובל יפת
18.10 - סלין הלד ולוגאן ג'ורג'
20.10 - גידי רף
25.10 - רון לשם
27.10 - דנה אידיסיס
עלות: 555 ש"ח + מע"מ [סה"כ כולל מע"מ - 650 ש"ח]
להזמנת סדרת המפגשים, כאן בלינק או בחלונית התשלום למטה: https://www.eventer.co.il/d9dt7
לשאלות ובירורים: orengerner@gmail.com
הרצאת בונוס לנרשמים/ות:
הרצאה מוקלטת של מעל שעתיים, עם תוכן דחוס על כל מה שרצית לדעת על הגשות לקרנות הקולנוע וגופי השידור, בתוך כך:
קרנות הקולנוע הפועלות בארץ / מסלולי הגשה / תהליך הלקטורה / פרמטרים בניקוד התסריטים / דגשים לפרזנטציות / אילו גופי שידור פועלים בארץ? / איך מגישים הצעה לגוף שידור? / איך להתכונן לפיץ' מול גוף שידור? / דגשים לכתיבת תסריט, סינופסיס, לוגליין ועוד...
המלצות של משתתפי 'סדרת התסריטאות' (מהמחזור הקודם)
איתי אנגל (עיתונאי ויוצר דוקומנטרי)
"אני בא מעולם של כתבות ויצירות דוקומנטריות, בעיקר של אירועים חדשותיים בעולם, בעיקר של סכסוכים בעולם, אבל במקביל מתחיל לחשוב על כיוונים חדשים. אני מאד שמח שנרשמתי וצפיתי בכל הפרקים.
מעבר לכך שמדובר באנשים מרתקים בצורה בלתי רגילה, מאד התרשמתי, ולעיתים אפילו הופתעתי, מהנכונות שלהם 'לנדב' דוגמאות להתנסויות אישיות שלהם, אם זה מסמכים, תסריטים, סקיצות ראשוניות מהעבודה וטיפים מהחיים האמיתיים ששום דבר לא משתווה אליהם. מאד אהבתי גם את האינפוטים שלך והדינמיקה שלך עם כל אחד מהאורחים."
נועה שגיא (יוצרת וכותבת)
"הייתה סדנה נהדרת ומעשירה שנתנה לי כל כך הרבה כלים ותובנות לגבי שיטות עבודה ודרכי חשיבה בזמן תהליך הכתיבה. מרגישה שמה שלא למדתי ב4 שנות תואר בקולנוע למדתי בשישה מפגשים"
איל אמיר (יוצר קולנוע)
"רציתי להודות לך על סדרה מרתקת, מעשירה, מלמדת על כל הפנים של עבודת התסריט, גם היצירתיים ומלאי ההשראה ובעיקר המעשיים שמאפשרים להביא את הרעיונות לידי מימוש, ואני בטוח שככל שאתקרב למימוש השאיפות האלה, הכלים שרכשתי בסדרה המצוינת הזאת יעמדו לצידי ויועילו לי מאוד."
מוריה קליינרמן שטיינגרט (תסריטאית ויוצרת)
"בעזרת האורחים שלך יצרת סידרה מקיפה ומעמיקה שמספקת אין סוף כלים ותובנות יוצאות דופן שמאפשרות לדייק את התסריט ולשפר משמעותית את רמת הכתיבה.
תודה רבה לך! "
להזמנת סדרת המפגשים, כאן בחלונית: